Париж — Франция е на път да стане първата страна, която

...
Париж — Франция е на път да стане първата страна, която
Коментари Харесай

Франция е готова да запише правото на жените на аборт в конституцията за първи път в света

Париж — Франция е на път да стане първата страна, която ще запише правото на дамите на аборт в конституцията си. Законодателите от горната и долната камари на Народното събрание на Франция се събраха в понеделник за дефинитивно гласоподаване на историческата корекция, която се очакваше да бъде призната.

Съвместната сесия на Народното събрание, извършена във Версайския замък, ще включва 925 депутатите и сенаторите разискват въпроса и по-късно гласоподават. За да бъде утвърдена смяната, е належащо болшинство от три пети от целия парламент. Законопроектът за изменение на конституцията към този момент обезпечи голямо болшинство както в Националното заседание, по този начин и в Сената.

Ходът беше подбуден от безпокойствие, което се разрасна във Франция, откакто Съединени американски щати започнаха да анулират правата за аборт преди две години, когато Роу против Уейд беше анулиран. Френският президент Еманюел Макрон даде обещание, че Франция ще подсигурява, че правото на дамите на аборт е предпазено при положение на всевъзможни сходни дейности за лимитира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР